Eduard Olesti, guanya el 58è premi de Poesia Amadeu Oller

L’Escola Sant Medir del barri de la Bordeta va acollir dimecres la festa de lliurament del 58è Premi Amadeu Oller de poesia per a joves inèdits, que enguany va recollir Eduard Olesti, pel seu recull ‘Sarcop’.

L’acte va tenir lloc el passat Dimecres 26 de juny al pati de l’Escola Sant Medir, on van acudir
més de 100 persones. També va ser retransmès per Sant3ràdio en directe. Podeu trobar el programa a la seva web.

“Alguna cosa ha entrat dins algun vers, que se que podré escriure. I no sé quan, ni com, ni què s’avindrà a dir. Si puc te’l duré cap a tu.”

L’acte va ser presentat per Cesc Mir que va donar la benvinguda a l’acte amb aquestes paraules del poeta reusenc Gabriel Ferrater, amb motiu del centenari del seu neixement. Primer va dirigir agraïments a l’Escola Sant Medir per cedir, un any més, el pati de l’escola per poder celebrar l’acte.

Explicà que el certamen és un dels més antics que es convoquen ininterrompudament en llengua catalana i transmet el desig què el certamen pugui continuar celebrant-se.

Seguidament va donar la paraula a M. Isabel Pijoan, escriptora i secretaria del Jurat del Premi Amadeu Oller de poesia amb el parlament que porta per títol: Pius Morera i Prat, poeta i activita cultural.

Es va fer un reconeixement a Mn. Bigordà, persona molt especial pel Barri, institucions i entitats del barri, per la seva generositat, bondat i saviesa, que el mes de maig passat va complir 70 anys de prevere. Felicitats!

Sr. David Castillo, president del jurat del Premi, va llegir el veredicte. Desvelant que, Eduard Olesti, era el guanyador pel seu poemari “Sarcops”. I donant pas a la lectura d’alguns dels seus poemes.

Van tenir unes paraules a l’acte la Lluïsa Erill, presidenta del Secretatiat d’entitats SHB. Izaskun Arretxe, directora de la institució de les lletres catalanes. Andreu Felip i Ventura, director de serveis territorials de cultura de Barcelona. Neus Munté, regidora del districte de Sants-Montjuïc i Marc Serra, regidor del districte de Sants Montjuïc.

La guinda de l’acte va ser l’actuació musical del cantautor Genís Barcons.

Acomiada l’acte Mn. Enric Subirà amb paraules d’agraïment i de defensa a la cultura catalana i al poble. Clausura Cesc Mir donant les gràcies als/les assistents. I la mes gran enhorabona al guanyador del premi d’enguany Eduard Olesti moltíssimes felicitats, aquesta festa ha estat tota teva.

Qui és Eduard Olesti?

Va neixer el 1995, al barri de Sant Antoni (Barcelona), ha estudiat filologia hispànica a la Universitat de Barcelona i direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre.

Forma part de Trashèdia AP-7, companyia teatral resident a la Nau Ivanow, seleccionada a la beca Despertalab 2022, amb la qual ha muntat els espectacles “No tenim ni idea de què és el teatre, Rentadora gira mundial” i un grapat de “performances” a l’espai públic.

És membre del Col·lectiu Bord, seleccionats per la beca Art Jove Curadodoria, l’any 2022. Ha guanyat el premi Ses Salines pel text dramàtic “El recel dels núvols” (2021) i ha codirigit “El congrés de l’acomodació” (2021).

Ha escrit per a les revistes Branca, The Post-traumàtic i Khaleido.

El seu primer poemari, “Sarcop“, l’ha escrit quan vivia a la Rambla, entre KFC, la Guàrdia Urbana, la misèria i les botigues de souvenirs.

Entrevista a l’Eduard:

Galeria d’imatges del premi:

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: