Laura Torres guanya el 52è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits

La jove poetessa mallorquina i actual veïna del barri de Sants, Laura Torres i Bauzà, llicenciada en belles arts, va ser la guardonada d’enguany amb l’obra “L’inhabitable” on es recullen una quarantena de poemes que han estat elaborats fruit d’un projecte plàstic que porta el mateix nom de l’obra, on l’escriptora ha volgut organitzar els conceptes i les idees que sorgeixen en el procés de producció de diverses imatges. “Ho he fet d’una manera intuïtiva, ja que quan treballes amb imatges els adjectius no són clars i, llavors, en aquest cas la poesia em serveix com a suport”, comenta Torres. Amb aquesta obra, l’autora vol transmetre que es “viu en un espai sense intentar trobar-li una lògica”. Aquesta comenta que es basa en situacions viscudes per ella mateixa, i els espais que trasllada al lector són “ambigus i que volen servir com a metàfora perquè qui ho llegeix pugui crear un pont i entengui una sèrie d’imatges”. El nom d’inevitable sorgeix d’un joc de paraules on Torres expressa que “cal intentar evitar allò de llevar el que no entens”.

El secretari del premi, Pius Morera, va destacar que l’obra presenta “un aplec de poemes breus i potents d’una força original i diferent, lluny de la desesperació, la poetessa ens ofereix dosis d’ironia, de desequilibri, de reflexió moral, de lectura de les sensacions”. Per la seva banda, el president del jurat, David Castillo, va valorar el premi per haver “estat el primer esglaó en la carrera de molts joves poetes, i molts ells han arribat posteriorment al màxim, rebent el premi Carles Riba”. Des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la seva presidenta Lluïsa Erill va qualificar de “gens fàcil” fer un premi de poesia en català l’any 1964, quan va néixer aquesta festa, i va encoratjar als joves a treballar la poesia. La consellera-portaveu del Districte de Sants-Montjuïc per Barcelona en Comú, Esther Pérez, va recordar el seus vincles familiars amb els fundadors del premi. A l’acte també hi va assistir la directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, quin aplaudir aquesta festa, “és un miracle, això”, deia; i l’ex-rector de la Parròquia de Sant Medir, Josep Bigordà, va voler fer un repàs a tota la trajectòria d’aquests premis bordetencs, lligats a la historia de la parròquia i el barri.

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: