HISTÒRIA

El Premi de poesia per a inèdits Amadeu Oller és un premi literari convocat i atorgat per la parròquia de Sant Medir, del barri de la Bordeta, de Barcelona. El guardó actualment està destinat a poetes en llengua catalana, d’edat no superior als 30 anys i que no hagin editat cap obra d’una manera impresa o, en els darrers anys, digital: blog, pàgina web, portal, etc. El premi porta el nom de mossèn Amadeu Oller, qui fou primer rector de la parròquia de Sant Medir, si bé fou instituït, l’any 1964 pel seu successor, mossèn Josep Maria Vidal i Aunós, conjuntament amb Josep Bigordà i Joan Colomines.

Entre els seus guardonats es poden trobar poetes que, posteriorment, han tingut una trajectòria i reconeixement molt significatius. El lliurament dels premis s’acostuma a dur a terme els mesos de maig o juny de cada any, en un acte al Teatre de Sant Medir. El premi consisteix en l’edició del llibre guardonat.

El jurat està integrat per David Castillo (president), Joan Maluquer i FerrerAntoni Pladevall i ArumíMireia CalafellDavid Caño, i Maria Isabel Pijoan i Picas (secretària).

Història

La primera convocatòria tingué lloc el novembre de 1964 i s’ha mantingut de forma ininterrompuda fins al present. Inicialment el jurat va estar integrat, sota la presidència d’honor de Ferran Soldevila, per Pere QuartJoan TriadúRamon FusterAlfons RomeuJoan Colomines i Martí Saurí, que va actuar de secretari.

El 1969 la presidència efectiva passà a Joan Oliver, en substitució de Ferran Soldevila, que fou nomenat President d’Honor. Han format part del jurat moltíssimes personalitats: Ramon Pinyol i BalaschEnric SullàÀlvar VallsRamon FusterCarme RieraJosep AlbanellGuillem-Jordi GraellsMireia MurRicard RipollMarta PessarrodonaJoan-Pere ViladecansIsidre MolasAleix Clos, Carles Miralles, Isidor Cònsul, Pius Morera, Lluïsa Julià i Maria Mercè Marçal, que ho fou des del 1986 fins a la seva mort.

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: