La jove poeta Irene Gómez Diéguez guanya el 57è premi de Poesia Amadeu Oller

La jove poeta Irene Gómez Diéguez, de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), guanya el 57è premi de Poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits per la seva obra “Intent de poemari”. Que es construeix en el joc, la ironia i la transgressió de les formes textuals.

L’acte va tenir lloc el passat Dilluns 28 de juny al pati de l’Escola Sant Medir, on van acudir
més de 100 persones, tot seguin totes les mesures i restriccions de la Covid-19. També va ser retransmès per Sant3ràdio en directe.

L’acte va ser presentat per Cesc Mir que va donar la benvinguda a l’acte amb unes paraules del poeta Pius Morera, guanyador del premi l’any 1965 i jurat d’aquest, gran amant de la poesia, que ens va deixar el passat 18 de juny. Dóna les gràcies a l’Eva, directora de l’Escola Sant Medir per cedir el pati de l’escola per poder celebrar l’acte. Va recalcar que el premi fa 57 anys sense parar de convocar el premi. Fa un petit homenatge al fundador i anima a seguir endavant amb el premi.

Seguidament va donar la paraula a Mn. Ramón Batlle, actual rector de la Parròquia de Sant Medir que va donar inici a l’acte. Va agrair la presència a tots/es els/les joves petes que es van presentar a la convocatòria i felicita la Irene per la seva enhorabona.

De nou Cesc Mir va tenir la paraula, donant gràcies a Mn. Josep Bigordà, que feia 2 anys que no podia acudir a l’acte. Fa 2 anys, per motius de salut i l’any passat, per la Covid-19. A l’organització li va fer especial il·lusió que aquest any si pogués estar present.

També va intervenir a la presentació de l’acte Joan Josep Isern, crític literari, escriptor, professor de català i titulat en arquitectura tècnica, i des d’aquest any, comissari de l’Any Joan Triadú.

Seguidament va donar la paraula a David Castillo, president del jurat, que va llegir el veredicte, però abans va fer un recordatori de totes les persones que ens han deixat, amb menció especial de Pius Morera i llegint uns versos. Finalment va donar el veredicte anunciant i convidant a l’escenari la guanyadora del Premi: Irene Gómez Diéguez.

El jurat escull l’obra d’Irene com a guanyadora pels elements de l’univers juganers i essencials de Joan Brossa. La poesia d’Irene Gómez està plena de jocs, però també ens diu moltes coses, com si visqués en l’aforisme de conclusió.

Irene, explica per què es va presentar el premi i que li feia especial il·lusió recollir el premi, ja que li deu a Ferran Soldevila el verb “sojornar” que el va descobrir al “Dietari d’hores angleses”. Dóna també les gràcies als assistents, amigues i família, al jurat i organització del Premi per escollir-la i a l’editorial Galerada per publicar el seu poemari, i amb un toc d’humor anuncia la lectura del poema “Fugitiu” que com s’ha fugat del llibre no pot llegir perquè la pàgina està en blanc. Finalment llegeix “La planta dels diners”, un poema líric i també “Agrasser “amb un toc divertit. Dues alumnes voluntàries de l’Escola Sant Medir li entreguen flors.

Abans de donar pas a l’actuació musical, intervenen els representants de les institucions del Districte de Sants-Montjuïc; Jaume Gaixas Querol, conseller d’Hostafrancs i de Salut, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: Sra. Lluïsa Erill, presidenta del secretariat.

Seguidament va tenir lloc l’actuació musical de Marina Rossell. Ens explica que no ha tornat a pujar a un escenari fins a estar vacunada i que la 1a cançó que interpreta va sorgir de veure per la televisió una imatge d’uns nens que sortien al balcó i que es deien “Tutto andrà benne” i d’aquí sorgí la cançó “Tot anirà bé”. Posteriorment va interpretar “La Gavina” i va acabar l’actuació amb “La métèquec”.

Acomiada l’acte Mn. Enric Subirà amb paraules d’agraïment i de defensa a la cultura catalana i al poble. Clausura Cesc Mir donant les gràcies als/les assistents, tot encoratjant la gran participació d’enguany.

Entrevista a Irene:

Galeria d’imatges del premi:

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: