El jurat

DAVID CASTILLO, President

Va començar a destacar com a poeta en la dècada dels setanta del passat segle en publicacions clandestines i contraculturales, a pesar que la seva primera obra publicada, era tota una declaració de principis, va ser una biografia de Bob Dylan, l’any 1992. Tres anys abans havia fet una antologia a Ser del segle de les principals veus de la generació dels 80. Li van seguir una sèrie de poemaris entre els quals destaca Game over, que va obtenir el premi Carles Riba. A continuació va iniciar una etapa com prosista amb novel·les com El cel de l’infern i Sense mirar enrere, traduïdes per Anagrama, amb bons resultats entre crítica i lectors. La primera va obtenir el premi Crexells a la millor novel·la catalana de 1999. La segona, el premi Sant Jordi de 2001. Ha obtingut tres premis Atlántida de periodisme i a una antologia de la seva obra poètica en italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger. Ha estat organitzador de diferents cicles poètics i fundador i director de la Setmana de Poesia de Barcelona des de 1997.
D’altra banda, publica articles i ressenyes literàries des dels seus inicis en les principals revistes i diaris d’Espanya. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura del periòdic El Punt Avui. Va ser director durant 8 anys de la revista Lletra de canvi i ha estat 5 anys professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el jove poeta Marc Sardà va publicar el llibre biogràfic Converses amb Pepín Bell, que va tenir una gran repercussió crítica.

DAVID CAÑO

Poeta català. Ha publicat vuit llibres de poesia i realitzat centenars de recitals arreu dels Països Catalans, ja sigui en solitari o a partir d’espectacles musicals com el que realitzà amb la Meritxell Gené, «Branques del capvespre, udols a l’horabaixa» o amb Borja Penalba i David Fernàndez formant el grup musical Ovidi3 «Un temps, una estima, una idea», que darrerament s’ha transformat en Ovidi4 integrant a la cantant valenciana Mireia Vives a partir de l’espectacle «Cuidem-nos». Juntament amb Borja Penalba i Mireia Vives també han ideat l’espectacle «Nictàlgia en el cel elèctric» que els ha portat a actuar a diferents ciutats europees com ZadarZagrebBrnoBerlínBrussel·lesParísLió o Manheim. També ha col·laborat o col·labora en diverses publicacions com a periodista, entre les quals destaquen BenzinaDirectaL’AccentEl Punt AvuiNúvolCrític i Illacrua.

ANTONI PLADEVALL

Remenador de paraules: poemes, articles i novel·les inevitables. Professor de cultura clàssica, de grec i llatí.
La seva obra:
1. Els poemes “Les noies de l’hoste” (1983) i les proses poètiques breus “Quadern de Can Garbells” (2002)
2. El dietari “La mentida original” (2000)
3. La tesi doctoral “La il·lustració a Vic. Les aportacions de Francesc de Veyan i Mola i Llucià Gallissà i Costa” (2000).
4. Les novel·les “La lliça bruta” (2001), “Massey Ferguson 35” (2003), “Terres de lloguer” (2006), “La papallona negra” (2009), “Tot és possible” (2011) i “El dia que vaig fer vuit anys” (2014).
5. Articles mensuals a Osona.com (2011-2012) i setmanals a la contraportada del bisetmanari El 9 Nou (2016-2017)
Ha estat premiat per:
Els premis de novel·la Josep Pin i Soler (2005), Joaquim Amat-Piniella (2007), Carlemany (2008) i Prudenci Bertrana (2014)

JOAN MALUQUER I FERRER

Llicenciat en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona, he estat secretari de redacció de la Revista de Catalunya (1986-1996), director adjunt de Curial Edicions Catalanes (1993-1996) i director d’Editorial Thassàlia (1996-2000). Actualment, és director d’Edicions Galerada (1996), gerent i secretari de l’equip rector de la Universitat Catalana d’Estiu (1988) i president de la Fundació Mas i Terra (2003). Coordina la tertúlia setmanal «El Pregó» i és membre de la Comissió de Cultura de l’Ateneu Barcelonès.

MIREIA CALAFELL

Ha publicat Poètiques del cos (Galerada, 2006; Premi de poesia Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008), Costures (Viena Edicions, 2010; Premi Josep M. López Picó de Poesia 2009) i Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; Premi de poesia Benvingut Oliver 2013).

L’any 2015, va rebre la Lletra d’Or al millor llibre publicat en català per Tantes Mudes, poemari que traduït al castellà a Stendhal Books.

Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a l’Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya. Ha participat a festivals internacionals de poesia a El caire, Luxemburg, Buenos Aires, Pontevedra i Toronto, i ha estat convidada a recitar a Itàlia, la Xina i Finlàndia, entre d’altres.
Treballa a La Sullivan, des d’on desenvolupa projectes culturals i educatius.

Recentment, ha col·laborat com a investigadora independent en projectes de recerca sobre polítiques culturals i gestió comunitària de la cultura amb la consultoria social Spora i la cooperativa La Hidra. Des de 2017, forma part de la Fundació Maria-Mercè Marçal. L’any 2016 i 2017, va ser codirectora del festival Poesia i +, amb Martí Sales i Pere Almeda.

Des de 2018, és comissària de Barcelona Poesia (2018 i 2019, amb Àngels Gregori i 2020, amb Josep Pedrals)

MARIA ISABEL PIJOAN, secretaria

És coneguda pels seus estudis sobre poesia catalana, especialment sobre l’obra de Salvador Espriu en els quals segueix els principis de l’hermenèutica simbòlica i de la mitocrítica. Ha publicat diversos llibres sobre Espriu (Espriu en la Fi del laberint (1989), L’imaginari de “Cementiri de Sinera” de Salvador Espriu (1990), Salvador Espriu o els itineraris de la poesia (1991)) així com estudis sobre Bartomeu Rosselló-PòrcelJ.V. FoixJoan Vinyoli o el Tirant lo Blanc.

Segueix-nos a Instagram!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: