Entrega del premi 2020

El passat dimecres 22 de juliol, va tenir lloc l’entrega del premi
a Juana Dolores Romero per la seva obra “Bijuteria”
al Teatre Sant Medir.

Deguda la situació actual, va ser un acte totalment diferent del que estem acostumats, ja que va ser a porta tancada, no van haver-hi actuacions musicals i no es podia allargar més d’uns 45 minuts. Es va formalitzar al Teatre Sant Medir (on habitualment) però només hi va poder assistir l’organització, el jurat i la premiada.

L’acte va ser presentat per Francesc Mir, va iniciar l’acte llegint un petit fragment d’un poema de Josep Carner en recordatori del 50è aniversari de la seva mort. Tot seguit, va explicar les excepcionals mesures de seguretat de l’acte i va donar pas a Mn. Enric Subirà.

Mn. Enric va agrair les paraules de Francesc Mir i va fer menció especial a Anna Lluch i Xavier Villalobos que actualment ja no formen part de l’organització. Va tenir unes paraules a Maria Montané que no va poder assistir a l’acte per motius personals. També va donar les gràcies a la Mariona Saurí, nova col·laboradora.
Al jurat i a la resta de membres de l’organització, Diputació de Barcelona, Òmnium cultural, districte de Sants Montjuïc i secretariat d’entitats de Sants. Finalment va donar les gràcies a tots els poetes que van presentar un poemari i els va encoratjar a què seguissin fent poesia i difonent-la.

Va comentar que deguda la situació hem de dur un “tapaboques” i que això no permet veure els somriures de les persones i que hem d’aprendre a llegir somriures amb les mirades. I està convençut que les xarxes socials ajuden al fet que la poesia no mori i es faci divulgació d’ella.

Tot seguit va donar pas a Sra. Maria Isabel Pijoan que va llegir l’acte del veredicte del jurat del premi d’enguany, la 56a edició. Assignant a Joana Dolores Romero el premi 2020 per “Bijuteria”.

Posteriorment, va dir unes paraules el president del jurat David Castillo. Va recordar el que ha estat i representat el Teatre Sant Medir pel barri i Barcelona. Va fer un petit recordatori de la història de la Parròquia de Sant Medir i el Teatre. I va convidar a Joana a venir l’any vinent (si la situació es normalitzava) perquè veiés el teatre ben ple, com habitualment.

Joana Dolores Romero va fer lectura de la Primera Carta dels Corintis de Sant Pau i va tancar el poema amb el seu poema Oració. Va donar les gràcies al jurat i en especial a Joan Maloquer per ser el primer editor que publica la seva obra i demanant salut per a tothom.

Va tancar l’acte Francesc Mir explicant que habitualment l’acte es conclou amb l’actuació musical, que enguany, havia d’haver sigut la de Marina Rossell però que queda posposada per l’any vinent.

Com a novetat, i per tal d’arribar al màxim de públic possible, es va retransmetre l’acte en directe pel compte d’Instagram del premi (@premipoesia.amadeuoller) i Sants3ràdio (@sants3radio).
Si no el veu poder veure en directe, us deixem el vídeo:

View this post on Instagram

Lliurament del premi Amadeu Oller 2020 a @juanadolorex

A post shared by Premi de Poesia Amadeu Oller (@premipoesia.amadeuoller) on

També es va retransmetre en directe per la ràdio Sants3ràdio (103.2 FM).
Si no veu poder escoltar l’entrega en directe, podeu fer-ho ara:
https://www.ivoox.com/lliurament-del-56e-premi-poesia-amadeu-oller-audios-mp3_rf_54304659_1.html

I per finalitzar, us deixem un breu recull de les imatges de l’acte:

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: