Laia Carbonell guanya el 51è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits

Barcelona . Premi liiterari Amadeu Oller. Ateneu barcelonés. Carrer Canuda. Barcelona. Guanyadora Laia Carbonell Laia Carbonell

DAVID CASTILLO – BARCELONA

El poemari Finlàndia, de Laia Carbonell, ha obtingut la 51a edició del premi Amadeu Oller per a poetes inèdits que convoca la Parròquia de Sant Medir de la barriada de la Bordeta. Nascuda a Barcelona el 1986, Carbonell va estudiar música al Conservatori de Terrassa i teoria de la literatura i literatura comparada a la Universitat Autònoma. Pertanyent a la generació perduda, quan va acabar tota la seva formació es va veure obligada a fer les maletes i emigrar a una ciutat de Finlàndia per fer d’assistenta d’una dona que havia perdut les dues cames en un accident: “Els poemes recullen les vivències de la meva estada a Finlàndia per treballar del que vaig poder. La meva vida quotidiana era ajudar a fer la compra, la bugada i tot el que la dona no podia fer perquè tenia les cames amputades.” Tots aquells records del 2012 són la base de gran part dels poemes, que s’acompanyen de propostes musicals, des de Jean Sibelius fins a Joan Colomo i Calle 13, que van servir a la poeta per gestar-los. Quan els va acabar, ja de retorn a Catalunya, va assumir el repte de publicar-los per la via d’un premi, en aquest cas l’Amadeu Oller, que és un dels més antics de la literatura catalana, i que ahir va celebrar la publicació amb la festa tradicional al teatre de la parròquia

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: