Òmnium signa un conveni per impulsar i difondre el Premi de Poesia Amadeu Oller

La delegació territorial santsenca d’Òmnium ha signat un conveni de col·laboració amb la Parròquia de Sant Medir per donar suport econòmic i de difusió arreu del país del Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits, que s’organitza al barri ininterrompudament des de l’any 1964.

La delegació territorial d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc ha signat un conveni de col·laboració amb la Parròquia de Sant Medir del barri de la Bordeta, a qui se li donarà suport econòmic i de difusió arreu del país del Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits. Montserrat Gimeno, membre de la junta nacional d’Òmnium valora positivament aquest acord firmat per les dues properes edicions. Per una banda ha destacat “la poesia com un espai de la llengua i de la literatura importantíssim”, i ha subratllat “la categoria dels premiats en cadascuna de les edicions” que s’han celebrat, recordant que “hi ha moltes dones”. Gimeno ha expressat l’interès que té Òmnium per la llengua, la cultura i el país “tot això ens motiva a col·laborar”.

El president d’Òmnium Sants-Montjuïc, Jordi Redondo, considera que aquest interès “no només era necessari sinó també imprescindible”. També diu que “a Òmnium, des del punt de vista de la poesia, som sensibles perquè aquest certamen continuï endavant”.

Des de la Parròquia de Sant Medir, el rector Enric Subirà creu que la difusió que se’n faci del premi “ajudarà bastant”. Subirà ha expressat el seu agraïment a Òmnium per aquesta signatura que “li dóna un plus al premi”, ja que demostra que l’entitat cultural “no només creu amb el premi, sinó que hi troba una pedra filosofal del sentit i del ser d’Òmnium, com és la parla, el país i la persona”. Finalment, Antoni Latres, secretari de la comissió organitzadora del Premi Amadeu Oller pensa que aquest acord és “una realitat de barri on la cultura acull a totes dues entitats”, i ha assegurat que “és una convicció que la relació entre les dues entitats és important i que ens marca el futur per continuar treballant”.

Enguany el Premi Amdeu Oller arribarà a la seva 53a edició. El guardó, atorgat per la parròquia de Sant Medir entre els mesos de maig i juny de cada any, està destinat a poetes joves, menors de 30 anys i que no hagin editat cap obra en els darrers anys. El premi porta el nom del primer rector de la parròquia bordetenca, mossèn Amadeu Oller, i s’ha convocat de forma ininterrompuda i en català des de l’any 1964.

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: