Carles Morell guanya el 50è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits

Carles Morell,

Carles Morell (Artés, 1992) és el guanyador de la 50a edició del Premi de Poesia Amadeu Oller per la seva obra ‘Els vapors que maten’.

Graduat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Formació del Professorat per la mateixa universitat. He publicat Els vapors que maten (50è premi Amadeu Oller) i Escola de cecs.He estat inclòs a l’antologia 33 poetes menors de 35 i he recitat a llocs com la Setmana del Llibre en Català.

Captura de pantalla 2015-11-07 a las 13.36.58

El Premi de Poesia Amadeu Oller per a Poetes Inèdits és un dels més anticsque ininterrompudament s’atorguen en llenguacatalana i va adreçat als poetes inèdits menors de 30 anys. Segons Joan Maluquer, director de l’editorial Galerada, aquest 
guardó és “un bon trampolí per difondre noms nous que després s’obren camí”. Maluquer ha ressaltat sobre l’obra guanyadora que és “un recull que destaca per la precisió de la llengua i de la construcció, pels recursos lingüístics i estilístics a què es recorre”.

Captura de pantalla 2015-11-07 a las 13.37.38

Pel que fa a l’obra guanyadora ‘Els vapors que maten’, Morell ha ressaltat que és un llibre que beu molt de la influència romàntica i del simbolisme francès. Així mateix, ha destacat que els referents que hi ha provenen de la tradició catalana, com és el cas de Joan Vinyoli, Màrius Torres, Jordi Sarsanedas i Joan Salvat Papasseit.

Preguntat pel procés d’escriptura d’aquesta obra, ha indicat que va ser un llibre que va escriure en un període breu de temps i d’una tirada. “Als llibres busco una certa unitat i no fer un recull. Això s’ha de fer en un moment vital concret i no es pot fer en grans extensions de temps”, ha apuntat.

Captura de pantalla 2015-11-07 a las 13.37.23

Morell ha acabat Filologia Catalana a la UAB. Allà treballa a Traces, base de dades sobre llengua i literatura. Ha escrit el llibre de contes ‘El bull que et falta’ (finalista del XLIX Premi Joaquim Ruyra), dos llibres de poemes i una novel·la (obres inèdites). Ha estat inclòs a ’33 poetes menors de 35′, antologia de poetes nascuts a partir de l’any 1980, i ha recitat a llocs com el Rompre Barrots del PEN Català a la Setmana del Llibre en Català. Actualment està escrivint, entre d’altres, un llibre de memòries

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: