La guanyadora del premi Amadeu Oller d’enguany protagonitzarà un espectacle poètic a la seu d’Òmnium

13/12/06 (Redacció ÒC)Davant de l`aprovació per part del Govern de l`Estat del Decret d`ensenyances mínimes de primària, Òmnium vol fer les següents valoracions:- Aquest nou reglament suposa envair competències de la Generalitat de Catalunya en matèria educativa, que queden clarament regulades en el nou Estatut.- L`informe de setembre del 2006 del Consell Superior d`Avaluació del Sistema Educatiu, que analitza les competències en català i castellà de nens i nenes de 10 a 14 anys, demostra que aquestes són equivalents i fins i tot superiors en castellà en alguns aspectes..- El darrer informe Pisa demostra que el coneixement de llengua castellana dels alumnes catalans és equivalent als de la resta de l`estat.- El procés d`immersió lingüística, reconegut fins i tot per la Unió Europea, és l`única garantia que permet que el català tingui el mateix grau de coneixement per part de tots els alumnes catalans, quan el coneixement del castellà està ja totalment garantit.- La voluntat política de fer una nova assignatura troncal, com les matemàtiques, en castellà pot suposar trencar l`equilibri actual i iniciar un canvi de model educatiu que provoqui un retrocés clar del català a l`escola.Per tot això, Òmnium insta el Govern a presentar un recurs d`inconstitucionalitat contra el nou Decret, a no permetre la vulneració de competències pròpies i a defensar sense reserves l`actual model d`immersió lingüística, que garanteix la competència lingüística a tots els alumnes, tant del català com del castellà.12/12/06 (Redacció ÒC)
El premi Amadeu Oller 2006 ha estat atorgat a la poetessa Mireia Calafell, llicenciada en Humanitats que actualment està fent el doctorat de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada.

Durant la última sessió d’Els dijous de l’Òmnium tindrem l’oportunitat de conèixer la jove poetessa a través d’una lectura dramatitzada dels seus poemes que anirà acompanyada d’un muntatge audiovisual. Les projeccions, obra del laboratori hipermèdia area3.net, intensificaran el ritme poètic i crearan l’ambient adequat per a l’espectacle literari. A més, l’acte que tindrà lloc el 21 de desembre a la seu d’Òmnium Cultrual serà introduït per la guanyadora del premi Sant Jordi 2003, Carme Riera.

El poemari Poètiques del cos es divideix en dues parts. La primera és encapçalada per la cita de l’artista Barbara Kruger ‘Your body is a battleground’ i està format per un recull de reflexions filosòfiques sobre les diferents visions del cos. I la segona part, encapçalada per la cita de Maria Mercè Marçal ‘I t’abraço com si fos tu / que m’abraces com si fos jo’, es centra en l’àmbit entre el cos i la identitat dels individus.

El premi Amadeu Oller que es va instituir el 1965 per distingir poetes inèdits de menys de trenta anys no consisteix en una dotació econòmica, com sol ser habitual, sinó en la publicació del recull guanyador. D’aquesta manera, ajuda a difondre joves autors com Mireia Calafell que gràcies a aquest reconeixement ha vist publicada la seva obra Poètiques del cos a l’editorial Galerada.

Segueix-nos a Instagram!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: